Cum sa iti faci unghii cu gel acasa fara sa iti distrugi unghiile naturale

Beauty Lifestyle

Unghiile frumoase si bine ingrijite sunt un detaliu important in aspectul nostru general. Ele pot adauga un plus de eleganta si incredere, iar multi dintre noi prefera sa le evidentieze prin aplicarea de unghii cu gel. Desi multi oameni aleg sa mearga la un salon de infrumusetare pentru a obtine acest rezultat, exista si o optiune pentru a realiza aceasta procedura acasa. Insa, cum poti face acest lucru fara sa iti distrugi unghiile naturale? Sa exploram impreuna pasii si sfaturile care te vor ajuta sa realizezi unghii cu gel perfecte acasa.

Pregatirea unghiilor

Primul pas crucial in realizarea unghiilor cu gel acasa este pregatirea adecvata a unghiilor. Incepe prin indepartarea oricarui rest de oja sau gel pe care il ai pe unghie. Poti utiliza oja remover pentru a face acest lucru, dar asigura-te ca produsul pe care il alegi nu contine acetona, deoarece aceasta poate usca si slabi unghia naturala.

Dupa indepartarea ojei, urmatorul pas este sa-ti tai si sa-ti modelezi unghiile in forma dorita. Ai grija sa nu tai prea mult din unghia naturala si sa fii atenta la simetrie. Daca ai nevoie de ajutor, poti utiliza sabloane speciale pentru a obtine forma dorita.

Ingrijirea cuticulelor

Cuticulele reprezinta o bariera naturala pentru unghii, protejandu-le impotriva bacteriilor si infectiilor. Este important sa nu le indepartezi complet, deoarece acest lucru poate afecta sanatatea unghiei tale. Inainte de a aplica gelul, moasteaza cuticulele in apa calda timp de 5-10 minute pentru a le inmuia si pentru a le face mai usor de indepartat. Dupa ce le-ai inmuiat, foloseste un bastonas de lemn pentru a impinge usor cuticulele inapoi, fara a le taia.

Aplicarea gelului

Pentru a obtine unghii cu gel acasa, ai nevoie de un kit complet de gel UV sau LED, care contine gel de baza, gel colorat si gel de finisare. Asigura-te ca produsele pe care le alegi sunt de calitate si ca respecta normele de siguranta.

Incepe aplicarea gelului prin a aplica un strat subtire de gel de baza pe unghia naturala. Asigura-te ca acoperi intreaga suprafata a unghiei si evita contactul direct cu pielea sau cuticulele. Dupa ce ai aplicat gelul de baza, introdu unghia in lampa UV sau LED timp de cateva secunde pentru a usca gelul.

Urmatorul pas este aplicarea gelului colorat. Alege culoarea pe care o doresti si aplica un strat subtire pe unghii. Daca vrei ca culoarea sa fie mai intensa, poti aplica un al doilea strat dupa ce primul s-a uscat complet. Dupa ce ai aplicat gelul colorat, introdu din nou unghia in lampa UV sau LED pentru a se usca.

Ultimul pas in aplicarea gelului este aplicarea unui strat de gel de finisare. Acesta va fixa si proteja stratul de gel colorat. Aplica un strat subtire de gel de finisare si introdu din nou unghia in lampa UV sau LED pentru a-l usca complet.

Finisarea si intretinerea

Dupa ce gelul s-a uscat complet, unghiile tale cu gel ar trebui sa arate frumoase si stralucitoare. Poti aplica un ulei de cuticule pentru a le hidrata si pentru a le face sa arate si mai bine. De asemenea, poti folosi o pila pentru a netezi orice asperitati sau imperfectiuni si pentru a-ti modela unghiile in forma dorita.

Un alt aspect important in intretinerea unghiilor cu gel acasa este evitarea oricaror activitati care ar putea zgaria sau deteriora gelul. Evita sa folosesti unghii cu gel ca instrumente pentru a deschide sau a scobi diverse obiecte, deoarece acest lucru poate duce la fisuri sau rupturi ale gelului.

Indepartarea gelului

Daca doresti sa inlaturi gelul de pe unghii, este important sa nu il smulgi sau sa il rupi. Aceste actiuni pot deteriora unghia naturala. In schimb, utilizeaza o solutie speciala de indepartare a gelului si urmeaza instructiunile de pe ambalaj. Aceasta va ajuta gelul sa se dizolve treptat, permitandu-ti sa il indepartezi usor si fara a afecta unghia naturala.

Realizarea unghiilor cu gel acasa poate fi o experienta placuta si satisfacatoare, cu conditia sa urmezi pasii si sfaturile corecte. Prin pregatirea adecvata a unghiilor, aplicarea atenta a gelului si o intretinere corespunzatoare, poti obtine unghii cu gel frumoase si rezistente, fara a-ti deteriora unghiile naturale. Nu uita sa fii atenta la siguranta si sa alegi produse de calitate pentru a obtine cele mai bune rezultate. Acum ca ai toate informatiile necesare, este timpul sa te bucuri de unghiile tale cu gel perfecte, realizate chiar de tine acasa!

Distribuie Articolul